Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

30/06/2014
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Οι πλειοψηφίες έχουν τεράστια ευθύνη για τη διάσπαση και την αναξιοπιστία του συν. κινήματος στον χώρο

Εδώ και 15 ολόκληρους μήνες (από την πρώτη στιγμή δηλαδή που η Τρ. Πειραιώς απορρόφησε τις κυπριακές τράπεζες) ως Αγωνιστικό Μέτωπο πρώην Κύπρου αναδεικνύαμε την ανάγκη άμεσης ενοποίησης όλων των συλλόγων γιατί αυτό υπηρετεί την ενότητα των εργαζομένων.  Επιδιώκαμε κάθε μορφής λήψη πρωτοβουλιών και ενεργειών προς αυτή την κατεύθυνση με τον έναν εκλεγμένο που έχουμε στο Δ.Σ. του Συλλόγου . Μπορεί κανείς να ανατρέξει και στα ενημερωτικά σημειώματα που δημοσιοποιήσαμε – και υπάρχουν και ηλεκτρονικά - για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι μετά από 3 συνεδριάσεις του Δ.Σ.  Προτείναμε ξανά και ξανά να ληφθεί και να υλοποιηθεί απόφαση για δημιουργία Ενός ενιαίου σωματείου στην Τράπεζα για όλους τους εργαζόμενους. Να υπηρετήσουμε την ενότητα στην πράξη, όχι στα λόγια. Εδώ και χρόνια άλλωστε προτείνουμε ξανά και ξανά την εγγραφή ΟΛΩΝ των συναδέλφων («ενοικιαζόμενων», από θυγατρικές κ.ο.κ.) στον Σύλλογο με την απαραίτητη τροποποίηση καταστατικού.

Και ποια ήταν η στάση του Προεδρείου και της πλειοψηφίας απέναντι στις προτάσεις μας;: Άλλοτε ειρωνευόταν, άλλοτε κατηγορούσε ΟΛΟΥΣ τους άλλους Συλλόγους, άλλοτε απαντούσε ασυνάρτητα, άλλοτε δεν απαντούσε καν. Ο καιρός να περνά…. Μέχρι που φτάσαμε (από τον Απρίλη του 2013) στον Μάη του 2014, κι ενώ έχουν μεσολαβήσει τερατώδεις συνδικαλιστικές και αντεργατικές εξελίξεις (επιλεκτική εργοδοτική ενοποίηση συλλόγων, εθελούσιες απολύσεις, κλιμάκωση στην παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων από την Διοίκηση κ.ο.κ.), κι ενώ οι συνάδελφοι έχουν κυριολεκτικά αγανακτήσει από το συνδικαλισμό «το μαγαζί μου», για να παρθεί η πρώτη στοιχειώδης απόφαση ενοποίησης. Και ακολουθεί μια πρωτοφανής επίθεση και κριτική γιατί (άκουσον-άκουσον) άλλοι Σύλλογοι δε συνηγορούν στην ενοποίηση, με επιχειρήματα που μόνο το Προεδρείο του Συλλόγου μας θα μπορούσε να εφεύρει. Αυτό που λαϊκά λέγεται δηλαδή: «εκεί που μας χρωστούσανε ζητάνε και το βόδι».

Συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα. Τους ενώνουν τα κοινά προβλήματα και η επίθεση εργοδότη και κυβέρνησης που δε κάνει διαχωρισμούς.
Τα τεχνητά διλήμματα και οι ψευτοεγωισμοί ποιο σωματείο θα ενταχτεί σε ποιο, ποιος είναι πιο μεγάλος και ποιος πιο μικρός είναι για να κοροϊδεύουν.
Η ηγεσία του ΣΕΥΤΠΕ, του ΣΕΤΑΠ και της ΜΑΚ-ΘΡΑΚ είναι στην ίδια συνδικαλιστική παράταξη στην ΟΤΟΕ και όμως δε μπορούν, δε θέλουν να συμφωνήσουν.
Η ΔΥΣΗΕ-ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ στο ΣΕΤΑΠ θέλουν την ενοποίηση αλλά οι ομογάλακτοί τους στα άλλα σωματεία ήθελαν την επιλεκτική ενοποίηση.
Είναι απορίας άξιο πως ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ αλλά ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ!!
Κανείς δε δέχτηκε την απλή ενιαία πρόταση του Αγωνιστικού Μετώπου σε όλα τους συλλόγους του Ομίλου: Την ίδια μέρα όλοι οι σύλλογοι με Γενική Συνέλευση διαλυόμαστε και την επόμενη με νέο καταστατικό φτιάχνουμε ένα ενιαίο σύλλογο και πάμε σε εκλογές.

Η πλειοψηφία του ΣΕΥΤΠΕ επέλεξε το δρόμο που κρατάει τους εργαζόμενους διαιρεμένους - δια 2 ή δια 4 λίγη σημασία έχει. Τώρα επιτίθενται στο ΣΕΤΑΠ παριστάνοντας τους δημοκράτες και τους υπεράνω ‘’οφίκιων’’ .

Αυτοί που δεν καλύπτουν τα έξοδα των συναδέλφων για συμμετοχή στη Γ. Συνέλευση. Αυτοί που και την 4η θέση συνδικαλιστικής απαλλαγής-απόσπασης που δικαιούται ο Σύλλογος τη μοιράστηκαν μεταξύ τους στην ίδια παράταξη  (ακόμη μια καρέκλα), ενάντια στην πρακτική και λογική δεκάδων άλλων συλλόγων που λειτουργούν με στοιχειώδη εσωτερική δημοκρατία και με τους οποίους διατείνονταν ότι ‘’για αυτό το λόγο θέλουμε να ενωθούμε μόνο μαζί τους’’. Αυτοί που στην πράξη υλοποιούν την πρακτική των ‘’κακών εργοδοτικών ‘’συλλόγων με τους οποίους η δημοκρατική τους ευαισθησία δεν τους επιτρέπει να ενωθούν.  ΦΕΥ!!!!!!!!!!!

Ο ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
Υπεύθυνοι επικοινωνίας:
ΑΘΗΝΑ: Τζιώκας Δημήτρης (εσ. 80620 – κιν. 6974046073)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μαντούδης Απόστολος (κιν. 6973649588)
ametkyprou.blogspot.gr    

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΑΠΟ ΕΣΑΚ-ΑΤΕ


Με μία απαράδεκτη σε ύφος και περιεχόμενο ανακοίνωση, η πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΕΥΤΠΕ απαντάει στην απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΑΠ σχετικά με την ενοποίηση των συλλόγων.
Κι επειδή η μισή αλήθεια είναι ολόκληρο ψέμα, εμείς θα ξεκινήσουμε από την αρχή την αφήγηση για το ποιος ανταποκρίθηκε και πώς στην πρωτοβουλία του ΣΕΤΑΠ για ενοποίηση όλων των σωματείων στην Τράπεζα Πειραιώς.
Στην πρόσκληση του ΣΕΤΑΠ προς όλα τα σωματεία το Σεπτέμβρη του 2013, ανταποκρίθηκαν όλοι πλην του σωματείου της Πειραιώς. Στη συνάντηση αυτή τα σωματεία Κύπρου και Μακεδονίας-Θράκης ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ κάθε συζήτηση ενοποίησης προφασιζόμενοι γραφειοκρατικές δυσκολίες (αγωγές, ασφαλιστήρια κλπ) και αντιπρότειναν κοινές δράσεις: περιοδείες, επιστολές κλπ., επιδιώκοντας να στείλουν στις …καλένδες το ζήτημα της ενοποίησης, για να μη χάσουν τα …μαγαζάκια τους.
Αυτή η στάση έδωσε χρόνο και πάτημα σε εκείνους που ενορχήστρωσαν την «ενοποίηση» των σωματείων Πειραιώς-ΜΑΡΦΙΝ-Ελληνικής (πλειοψηφία ΟΤΟΕ, εργοδοσία κλπ) και που στόχο είχαν την αντιπροσωπευτικότητα στην Τράπεζα.
Μετά από την εξέλιξη αυτή, το σωματείο της πρώην Κύπρου ξεκινάει να μιλάει για ενοποίηση, με μισόλογα και υποσημειώσεις για τα «βαρίδια» του σωματείου της πρώην ΑΤΕ. Και τι εννοούν «βαρίδια»; Τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα των προερχόμενων από την ΑΤΕ εργαζόμενων της Τράπεζας Πειραιώς, την ιστορία (με τα καλά και τα κακά) ενός σωματείου με ζωή δεκαετιών.
Είναι αλήθεια ότι οι προερχόμενοι από την ΑΤΕ εργαζόμενοι απολύθηκαν και επαναπροσλήφθηκαν από την Πειραιώς χάνοντας τα θεσμικά δικαιώματά τους, διατηρώντας μέρος των αποδοχών τους που υπερέβαιναν την κλαδική ως οικειοθελή παροχή. Από την άλλη οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Κύπρου ήρθαν στην Πειραιώς με διαδοχή, διατηρώντας τα δικαιώματά τους που έτσι κι αλλιώς δεν υπερέβαιναν τα επίπεδα της κλαδικής. Στην Τράπεζα που ΜΟΝΑΔΙΚΟ σωματείο ήταν ο σημερινός ΣΕΥΤΠΕ (τότε ΣΕΥΤΚΕ) δεν υπήρχε καν το στοιχειώδες επίδομα ταμείου που και οι … εργοδοτικότεροι σύλλογοι του κλάδου είχαν διασφαλίσει για το χώρο τους.
Επειδή ο καθένας μπορεί να αυτοαναγορεύεται αγωνιστικός, αντιεργοδοτικός, ριζοσπαστικός κλπ., αλλά η πράξη είναι που τελικά όλους μας κρίνει, παραθέτουμε ένα απόσπασμα της 10χρονης ιστορίας του ΣΕΥΤΠΕ, όπως διαμορφώθηκε από τις επιλογές της πλειοψηφίας του ΔΣ:
Αριθμός προκυρηχθεισών απεργιών, στάσεων εργασίας, διακοπής με οποιοδήποτε τρόπο της παραγωγής, μαζικών δυναμικών παρεμβάσεων, συγκεντρώσεων στους εργασιακούς χώρους: 0 (ολογράφως: Μηδέν)
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ. 2012: 2
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ. 2013: 2
Αριθμός μυστικών ψηφοφοριών στις Απολογιστικές (και Εκλογικές) Γ. Συνελεύσεις σε όλη τη 10ετία: 0
Αριθμός κατατεθειμένων Οικ.Απολογισμών: 0
Κανονισμός λειτουργίας Απεργιακού ταμείου: ανύπαρκτος
ΑΡΙΘΜΟΣ EMAILS-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ: ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ 2013 ΠΟΥ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.
ΚΙ ΕΩΣ ΤΟΤΕ;
Ένα εντελώς ενδεικτικό ανθολόγιο...δράσης της πολύ πρόσφατης περιόδου μόνο (η παλιότερη είναι ακόμη χειρότερη):
1ο εξάμηνο 2012:
10+ συνάδελφοι απολύονται (με καταγγελία σύμβασης)
60 απολύονται με μη ανανέωση σύμβασης
100+ «ενοικιαζόμενοι» αγνοούνται οι τύχες τους
Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΦΡΑΣΗ: από τη μία ποιήματα κι από την άλλη η απόλυση βαφτίστηκε…..διαδικασία λύσης της εργασιακής σχέσης
ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ. ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ…. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΕΔΩ:
«Τα θέματα που τέθηκαν στην Ημερήσια Διάταξη από του εκπροσώπους των εργαζομένων είναι τα εξής:
-Ενημέρωση για τα γεγονότα που μεσολάβησαν μεταξύ της τελευταίας συνεδρίας της ΕΕΕ (2/5/12) και της διαπίστωσης της Κεντρικής Διοίκησης για την ανάγκη κρατικής στήριξης.
-Ενημέρωση για τις αλλαγές στην Οργανική Δομή του Συγκροτήματος.
-Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό σήμερα μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις (προσφυγή Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης, κάθοδος της Τρόικας, διαγνωστικοί έλεγχοι στα χαρτοφυλάκια τραπεζών, έρευνα για ευθύνες για την αγορά των ομολόγων κλπ).
-Ενημέρωση για την πορεία των επενδύσεων του Συγκροτήματος σε Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία και ενημέρωση γενικά για την χρηματοοικονομική κατάσταση της Τράπεζας σε Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο.
-Ποια είναι τα πλάνα της Κεντρικής Διοίκησης για αντιμετώπιση των τρεχουσών προκλήσεων και η ανάγκη για προστασία της σταθερής εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.
-Ενημέρωση σχετικά με τις στρατηγικές κινήσεις του Συγκροτήματος (π.χ. σχέδια θυγατροποίησης, ανταλλαγή δανειακών χαρτοφυλακίων με Alpha Bank)»
Ή ΚΑΙ ΕΔΩ:
«Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας ζήτησαν να ενημερωθούν για τις προθέσεις της νέας Διοίκησης, όσον αφορά το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου Ελλάδος, το οποίο:
-αποτελεί τη μοναδική, ίσως, αξιόπιστη επένδυση της Τράπεζας,
-απετέλεσε ουσιαστικό αιμοδότη του Συγκροτήματος, όταν επί σειρά ετών η Τράπεζα στην Κύπρο ανακοίνωνε ζημιές,
-παρά την αρνητική συγκυρία, εξακολουθεί να ανακοινώνει κέρδη πριν τις προβλέψεις για το α' εξάμηνο 2012, €101 εκατ, και μάλιστα αυξημένα σε σχέση με τo προηγούμενο έτος.
……………………………………………………………………………………………………………………
Για το λόγο αυτό, η Κεντρική Διοίκηση οφείλει υπεύθυνα, με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο, που δεν θα αφήνει σκιές και δεν θα επιτρέπει παρερμηνείες να απευθυνθεί προς το σύνολο του προσωπικού, και
-να δεσμευθεί ότι η Τράπεζα Κύπρου Ελλάδος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Συγκροτήματος και να αποτυπώσει το όραμα και το πλάνο της, τόσο για τη λειτουργία του τμήματος της Ελλάδος αλλά και του Συγκροτήματος γενικότερα.
-να επαναβεβαιώσει, από κοινού με το Σύλλογο των εργαζομένων, όλα τα κεκτημένα των επιχειρησιακών και κλαδικών συμβάσεων μέσα από την υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης, με την ύπαρξη και σχετικής ρήτρας περί προστασίας της σταθερής εργασίας. Υπενθυμίζουμε ότι τόσο οι ιδιώτες τραπεζίτες, όσο και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, έχουν ήδη αποτυπώσει σε επιχειρησιακές συμβάσεις την ύπαρξη σχετικής ρήτρας περί προστασίας της απασχόλησης. Το προστατευτικό αυτό πλαίσιο οφείλει να αποτυπωθεί και στη δική μας περίπτωση.
-να επαναβεβαιώσει ότι αποτελεί έναν ηγετικό χρηματοοικονομικό οργανισμό και μια Τράπεζα του Κόσμου, όπως είναι άλλωστε και το λογότυπό της, και όχι ένα πιστωτικό ίδρυμα, το οποίο σταδιακά περιχαρακώνεται στα στενά όρια της Κυπριακής Δημοκρατίας»
ΙΣΩΣ ΤΟ ΖΕΝΙΘ ΤΑΞΙΚΟΤΗΤΑΣ. Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ…… ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ:
«Η παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου κου Ανδρέα Ηλιάδη, για άλλη μια φορά μάς αποδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο, ότι ο επαγγελματικός χώρος, που επιλέξαμε να εργαστούμε, είναι πολύ σκληρός. Δε δικαιολογεί και δε συγχωρεί τίποτα και σε κανέναν. Το ίδιο συνέβη και με τον άνθρωπο, ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία του Συγκροτήματος τα τελευταία οκτώ χρόνια. Μια πορεία με πολλές επιτυχίες της Τράπεζας, στην Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και διεθνώς. Ο Σύλλογός μας, αν και διαφώνησε αρκετές φορές μαζί του, δε μπορεί να μην αναγνωρίσει τις ηγετικές του ικανότητες. Του ευχόμαστε κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.»
ΑΛΛΩΣΤΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ…..ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ
«οι συνάδελφοι των Τραπεζών έχουν την ευλογία η μισθοδοσία τους να έχει κατοχυρωθεί μέσω Συλλογικών και Επιχειρησιακών Συμβάσεων Εργασίας»
Και επειδή (κατά δήλωσή τους πάντα) δεν ενδιαφέρονται για καρέκλες και οφίτσια, να υπενθυμίσουμε ότι το σύνολο των αποσπάσεων στο σωματείο ανήκουν στην πλειοψηφούσα παράταξη, η οποία απαξιεί να ενημερώσει το ΔΣ για ενέργειες, συναντήσεις, ανακοινώσεις κλπ. 
Όχι τίποτα άλλο, αλλά εγκαλούν τους υπόλοιπους για αρχές και αξίες…
Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:
«Δηλώσαμε ότι ως Σύλλογος, εφόσον ευοδωθεί η προοπτική της ενοποίησης, έχουμε να συνεισφέρουμε τη διαθεσιμότητά μας για κοινή δράση, προς όφελος των εργαζομένων, και επιπλέον ένα πλεονασματικό ταμείο».
Είναι ξεκάθαρο ότι ποτέ δεν είχαν στο μυαλό τους την ενοποίηση: γι’αυτό μιλάνε για προοπτική ενοποίησης και όχι ενοποίηση, και για κοινή δράση.
Για το πλεονασματικό ταμείο τώρα τι να πούμε: αν δεν καλύπτεις τα έξοδα συμμετοχής στις συνελεύσεις, δεν έχεις απεργιακό ταμείο, δεν έχεις έξοδα συντήρησης των γραφείων του σωματείου, προσωπικό κλπ., πού θα ξοδέψεις τις εισφορές των εργαζόμενων;
Και παρακάτω παραθέτουν μια σειρά ερωτημάτων, που απλώς αποκαλύπτουν ακόμα πιο ξεκάθαρα, ότι η ενοποίηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις τους.
Οι όροι αποδεκατισμός, απορρόφηση, ισοτιμία, αντιπροσωπευτικότητα δεν έχουν θέση σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης ΕΝΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ: στη διαδικασία της ενοποίησης δεν μπαίνουν «ομάδες» με διαφορετικά συμφέροντα, αλλά οι εργαζόμενοι-μέλη των σωματείων (εκτός και αν κάποιοι θέλουν να μεταφέρουν και στο ενιαίο σωματείο τη λογική του μαγαζιού τους) που έχουν τα ίδια συμφέροντα, τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια δικαιώματα από όποια τράπεζα-σωματείο και αν προέρχονται.
Επίσης επειδή αναφέρονται στα εκκρεμή οικονομικά θέματα του ΣΕΤΑΠ με θολό τρόπο, μήπως περιμένουν να παραιτηθούμε από τις διεκδικήσεις μας από εκκαθαριστή, Πειραιώς κλπ; Μάλιστα, δεν ξέρουμε αν το γνωρίζουν, αλλά η περιουσία και οι υποχρεώσεις ενός σωματείου και μετά τη διάλυσή του μεταβιβάζονται στο νέο φορέα, οπότε ας αφήσουν τον αποπροσανατολισμό κατά μέρος.
Τώρα, όσο για τη …φρέσκια δομή, αν εννοούν ότι θα κάνουμε ένα νέο σωματείο που δε θα συνεδριάζουν τα όργανα, που η πλειοψηφία θα κάνει ότι θέλει με αποσπάσεις, πρόσβαση στους συναδέλφους-μέλη κλπ, που οι συνελεύσεις θα γίνονται έτσι που να μην μπορούν να συμμετέχουν τα μέλη, που η δράση του θα περιορίζεται στα mail, τις επιστολές και τις προσφυγές στους θεσμούς, μας συγχωρείτε αλλά δεν βρίσκουμε τίποτα …φρέσκο σε όλο αυτό.
Δεν έχουμε αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση έχει στόχο τα μέλη του ΣΕΤΑΠ. Επενδύει στη συσσωρευμένη από τις πρακτικές χρόνων απογοήτευση των εργαζόμενων από το σωματείο, στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί ότι δραστήριο και αγωνιστικό σωματείο είναι αυτό που στέλνει τα περισσότερα mail και τις περισσότερες επιστολές. Δεν είναι τυχαίο ότι οι προερχόμενοι από την ΑΤΕ εργαζόμενοι πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι από την πρώην Κύπρου έχουν πάρει αποζημίωση για την υπερωριακή απασχόληση κατά τη μετάπτωση, χωρίς αυτό να έχει γίνει ποτέ.
Εμείς ως παράταξη στο ΣΕΤΑΠ, ως δυνάμεις του Αγωνιστικού Μετώπου στην Τράπεζα Πειραιώς, δεν μπερδεύουμε την ενότητα των εργαζομένων με την υποταγμένη στάση των ηγεσιών των συλλόγων. Οι εργαζόμενοι έχουν κοινά συμφέροντα σε όποιο σύλλογο κι αν ανήκουν και σε αυτή τη βάση πρέπει να ενωθούν. Ένασ σύλλογος στην υπηρεσία των συμφερόντων των εργαζομένων, ικανός να συγκρουστεί με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των εργοδοτών. Αυτό είναι το κριτήριο. Αυτή τη γραμμή στο σωματείο μπορούν και πρέπει να τη δίνουν τα μέλη του στο σύνολό τους. Με τις επιλογές τους στις εκλογές, με τη συμμετοχή τους στη δράση και τη ζωή των σωματείων. Γι’ αυτό και δε χαρίζουμε κανένα σωματείο ούτε στους εργοδότες, ούτε σε όσους τους υπηρετούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και σε όλα δίνουμε τη μάχη ακόμα και με ψηφοδέλτια του ενός και των δύο ατόμων, εκεί που ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΟΤΟΕ κρύβονται μέσα στα ενιαία ψηφοδέλτια.
Γι’αυτό για εμάς στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από τη δημιουργία ΕΝΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ στην Τράπεζα Πειραιώς, κόντρα στην εργοδοσία αλλά και σε εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν να βάλουν τους εργαζόμενους να παίξουν σε ένα παιχνίδι που δεν τους αφορά. Το τι σύμβαση θα υπογράψουμε, το αν θα ενταχθούμε στον κανονισμό εργασίας, το αν θα φεύγουμε στην ώρα μας, δε θα κριθεί μόνο από το ποιο θα είναι το αντιπροσωπευτικό σωματείο. Θα κριθεί και από το πόσο όλα αυτά θα γίνουν υπόθεση όλων των εργαζόμενων, αν θα έχουμε κίνημα στον Όμιλο, αν θα διαμορφώσουμε όρους σύγκρουσης με τον εργοδότη όχι στο δικό του γήπεδο (επιθεωρήσεις εργασίας, υπουργεία, δικαστήρια) αλλά στο δικό μας. Με αυτούς τους όρους μπορείς να εμποδίσεις ενδεχόμενη προσπάθεια μιας εργοδοτικής πλειοψηφίας να υπογράψει μια σύμβαση μειώσεων, να υποθηκεύσει τα δικαιώματα των εργαζόμενων.
Παραμένει αμείλικτο το ερώτημα: ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ;
Η δική μας απάντηση: ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ "ΚΟΥΚΙΩΝ ΤΟΥΣ", ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ

Το Σωματείο μας  σε καλεί στη συγκέντρωση με θέμα:

 

«Εξελίξεις στο Ασφαλιστικό»

Τετάρτη 25/06/2014 στις 6:00 μμ

στην αίθουσα του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων

(Αγ. Φιλοθέης 5Β – πλ. Μητροπόλεως, πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών)

 

Κεντρικός ομιλητής: Θωμάς Κακκαβάς, στέλεχος του ΠΑΜΕ, μέλος της ομάδας επεξεργασίας ασφαλιστικών θεμάτων.

 

Ενημερωνόμαστε για όσα μας αφορούν, συζητάμε και σχεδιάζουμε πώς οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και τις θυγατρικές τους, στις εισπρακτικές εταιρίες και τα «δικηγορικά» γραφεία που δουλεύουν ως εισπρακτικές, θα βάλουμε φρένο στα σχέδια των τραπεζικών ομίλων, των εργοδοτών και των πολιτικών τους εκπροσώπων.

 

Οργανώνουμε την πάλη μας για την προστασία της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων


  Η πρόεδρος       Ο γενικός γραμματέας

                                        Ε. Χαλιού            N. Μεσσάδος

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ CPB)

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΤΠ 2014
Είναι ώρα να ανθίσει το κόκκινο γαρύφαλλο του Αγωνιστικού Μετώπου στους χώρους δουλειάς. Είναι ώρα να μετατρέψουμε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση με τις πλειοψηφίες ΣΕΤΠ, ΣΕΜΕΤ, ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ και ΟΤΟΕ σε δύναμη ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ αυτής της κατάστασης. Είναι ώρα να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στο σωματείο, στον όμιλο: Να μην επιτρέψουμε -είτε με την ψήφο μας, είτε με την αποχή μας από τις εκλογές- να συνεχίσουν να αποφασίζουν οι ίδιοι για εμάς, χωρίς εμάς.
Να ξεπεράσουμε το φόβο που προσπαθεί να επιβάλλει ο εργοδότης, με τη βοήθεια των υποταγμένων συνδικαλιστών.
Να ξεπεράσουμε τις αυταπάτες που σπέρνουν, για διασφάλιση τάχα των θέσεων εργασίας .
Κανένας εφησυχασμός. Οι συγχωνεύσεις, οι εξαγορές θα συνεχιστούν. Η επίθεση σε μισθούς, ωράριο, σταθερή δουλειά θα συνεχιστούν. Αυτό απαιτεί η ανταγωνιστικότητα και η θωράκιση της κερδοφορίας τους. Τα σχέδια των τραπεζιτών για απολύσεις δεν ανατρέπονται με την υποταγή των τραπεζοϋπαλλήλων. Η δύναμή μας είναι: η ενότητά μας στην κατεύθυνση ότι τα συμφέροντα τραπεζοϋπαλλήλων και τραπεζιτών όχι μόνο δεν ταυτίζονται, αλλά είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Δεν πάμε μαζί στο ταμείο!
η απόφασή μας να μη συμβιβαστούμε με τη χειροτέρευση της ζωής μας, να σηκώσουμε κεφάλι, να γίνει πράξη το «ένας για όλους και όλοι για έναν». Αυτό δείχνει η ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος.
Τίποτα δε χαρίστηκε από τους εργοδότες. Τίποτα δεν κερδήθηκε με την υποταγή. Στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στο οποίο συσπειρώνονται
η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (CPB)
Κάνε το βήμα για να αλλάξει χέρια το σωματείο. Είναι δική σου υπόθεση. Παίρνουμε το σωματείο
από τα χέρια εκείνων, που όλο αυτό το διάστημα των συγχωνεύσεων- απορροφήσεων, δεν έχυσαν όχι μια σταγόνα ιδρώτα για τους εργαζόμενους στον όμιλο Πειραιώς, αλλά ούτε μια σταγόνα μελάνι για τις ατέλειωτες-απλήρωτες υπερωρίες, για την εργοδοτική τρομοκρατία, για την παραβίαση συμβάσεων, τη μετατροπή επιδομάτων σε οικειοθελείς παροχές και τόσα άλλα. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε; Από τον καιρό της υπερκερδοφορίας ακόμα των τραπεζών, η πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΕΤΠ, έβαλε και πλάτη να παγώσουν επιδόματα βαθμού, επετηρίδα και προαγωγές από το 2003, να γίνει ο Οργανισμός Προσωπικού «φύλλο και φτερό», να επικρατήσει το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα. Είναι αυτοί που στήριξαν απεριόριστα τις περικοπές αποδοχών πέραν της κλαδικής σύμβασης το 2010, τη μεταμφίεση επιδομάτων σε οικειοθελείς παροχές, την αδιαφανή τροποποίηση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων εφάπαξ. Τον ίδιο ρόλο έπαιξαν και οι πλειοψηφίες στα ΔΣ των Σωματείων της πρώην Marfin και της πρώην Ελληνικής. Με τις αυταπάτες των «ενιαίων» ψηφοδελτίων και της «τράπεζας-οικογένειάς μας» εξυπηρέτησαν εργοδότες και κυβερνήσεις. Οι τραπεζοϋπάλληλοι και από τους 3 χώρους βρίσκονται στην ίδια μοίρα. Ενώνονται σήμερα μέσα από το ψηφοδέλτιο ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ για να εξασφαλίσουν ότι ο εργοδότης θα έχει το «εργαλείο» που χρειάζεται για να συνεχίσει ανενόχλητος να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους, να εξασφαλίσουν ότι εκείνοι θα μείνουν στις «καρέκλες» τους. Ήδη η συμφωνία τους με τη διοίκηση δείχνει το μακελειό εργασιακών δικαιωμάτων, που θα ακολουθήσει εξισώνοντας προς τα κάτω τις αμοιβές μας και υπογράφοντας νέο κανονισμό εργασίας και επιχειρησιακή σύμβαση, που θα καταργεί τα εναπομείναντα δικαιώματά μας, για να είμαστε ευάλωτοι σε νέους εκβιασμούς και διλήμματα, που οι ίδιες πλειοψηφίες καλλιεργούν στους εργαζόμενους.
Είναι οι μεγαλύτεροι ουτοπιστές, όταν ισχυρίζονται ότι δήθεν εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας μέσα από τον κοινωνικό διάλογο. Απλά με αυτούς στο τιμόνι του σωματείου, ο τραπεζίτης αλωνίζει. Είναι αφερέγγυοι. Δεν μπορούν να εγγυηθούν το παραμικρό. Επί των ημερών της ηγεσίας τους οι τραπεζίτες ξήλωσαν δικαιώματα που είχε κατακτήσει ο κλάδος με θυσίες και αγώνες. Είναι επικίνδυνοι γιατί έχουν αποδεχτεί τις μειώσεις των μισθών μας και το ίδιο θα κάνουν και αύριο μέχρι να φτάσουν τους μισθούς μας στα 560ευρώ, για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι μεγαλομέτοχοι και οι εργαζόμενοι να λιώνουν στις απλήρωτες υπερωρίες, στη τζάμπα δουλειά και στα τραπεζοασφαλιστικά ράλλυ. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Μπορούμε να κάνουμε το ΣΕΤΠ: Το σωματείο που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων, θα εμπνέει την αλληλεγγύη, θα παίρνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες, θα παλεύει με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι τις ορέξεις του εργοδότη. Πρωτοπόρο στην
ενοποίηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ στο χώρο, χτίζοντας την ενότητα των εργαζομένων, πραγματικό φόβο για τους εργοδότες. Οι εργαζόμενοι αναβαθμίζουμε τα κριτήρια ψήφου μας. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από εκείνους που παρουσιάζονται ως
αδέσμευτοι και ανεξάρτητοι, που κρύβονται στα ενιαία ψηφοδέλτια και αφού υφαρπάξουν την ψήφο των εργαζομένων (ως φίλοι, γνωστοί από αθλητικές ομάδες ή τα πολιτιστικά και τις εκδρομές) επιστρέφουν στη βάση τους ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- Αυτ.Δίκτυο (ΣΥΡΙΖΑ) διαμορφώνοντας πλειοψηφίες σε ΟΤΟΕ και ΓΣΕΕ, σταθερά στην υπηρεσία τραπεζιτών και κυβερνήσεων. Ακόμα και αν κάποιοι από αυτούς σήμερα επιλέγουν να διαφοροποιηθούν (ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ) ψάχνοντας απεγνωσμένα για «κολυμβήθρα» μέσα από δήθεν άχρωμες, άοσμες, άγευστες ανακαινισμένες ενωτικές κινήσεις το γεγονός ότι μέσα από τα ενιαία ψηφοδέλτια στήριξαν τις αναδιαρθρώσεις της απελευθέρωσης του τραπεζικού συστήματος, τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό επί σειρά ετών στον κλάδο και τον βοήθησαν να γιγαντωθεί, δεν αλλάζει. Παραμένουν αναξιόπιστοι και επικίνδυνοι. Το ίδιο αναξιόπιστοι και γραφικοί είναι και κάποιοι «αντιμνημονιακοί» που τους πλαισιώνουν, οι οποίοι πριν καιρό εκτονώνονταν στις πλατείες- μετά το πέρας του ωραρίου- ως αγανακτισμένοι και διακήρυτταν έξω τα συνδικάτα από την πλατεία, προσδοκώντας με τη κατάργηση των μνημονίων να αναδειχτεί το κοινωνικό πρόσωπο της σοσιαλδημοκρατίας, των τραπεζιτών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Τέρμα η κοροϊδία. Οι μάσκες έπεσαν. Η ανακαίνιση του παλιού με τα ίδια φθαρμένα υλικά θέλει να αρπάξει την ψήφο σας και πάλι.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ. Καταθέτοντας τη δράση μας για να ενημερώσουμε, να προετοιμάσουμε και να οργανώσουμε τους εργαζόμενους απέναντι στις εξελίξεις, με τις δυνάμεις μας στο Όμιλο, αλλά και στο υπόλοιπο κίνημα μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, ζητάμε κοιτώντας σας στα μάτια να συμπορευτείτε με το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος στην Πειραιώς, στις Τράπεζες και συνολικά. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ) ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ) ΜΠΕΛ ΜΠΑΜΠΕΤ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΟ NATWEST)
ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ) ΠΑΠΠΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
ΚΟΝΟΡΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ(CPB) ΜΕΣΣΑΔΟΣ ΝΙΚΟΣ (MILLENNIUM) ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ) Γιατί εμείς θα είμαστε δίπλα στον εργαζόμενο και την επομένη των εκλογών.
blog: agmetopotp.wordpress.com, email: ag.metopo.tp@gmail.com

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΠΡΟΥ

Καταδικάζουμε την απόφαση του Ανώτατου Συμβούλιου Εργασίας (ΑΣΕ) που αργά το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιούνη ενέκρινε το αίτημα για ομαδικές απολύσεις 45 εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» του ομίλου Μάνεση για το εργοστάσιο Ασπροπύργου.

Γνωρίζουμε πως το ζήτημα της απελευθέρωσης των απολύσεων αποτελεί πάγιο αίτημα του κεφαλαίου, που παράλληλα ζητάει μείωση των αποζημιώσεων με προοπτική κατάργησής τους σε περίπτωση απόλυσης, καθώς και χτύπημα των ΣΣΕ, γενίκευση της ευελιξίας των εργασιακών σχέσεων και χαριστική μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών. Ζητήματα που προωθήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά προωθούνται εκ νέου στο πλαίσιο της αύξησης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.
Το θέμα της έγκρισης των ομαδικών απολύσεων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» Ασπροπύργου αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι η λεγόμενη σταθεροποίηση της οικονομίας, που ευαγγελίζεται η συγκυβέρνηση, πατάει στα συντρίμμια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, ανεξαρτήτως μείγματος διαχείρισης εντός των τειχών του συστήματος και της ΕΕ.

Απόφαση καταδίκης καλούμε να πάρει και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας ΣΕΥΤΠΕ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ: 2104110148 – 2104129496 FAX: 2104178307
Πειραιάς 12/6/2014
Α.Π. 64/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες βράδυ το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας αποφάσισε να δεχτεί το αίτημα
του ΜΑΝΕΣΗ , για να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις στο Εργοστάσιο της
Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο , με την Κυβέρνηση να έχει μεγάλες
ευθύνες γι’ αυτή την απόφαση .
Η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο στους Χαλυβουργούς , αφορά όλους τους
εργαζόμενους στον Κλάδο του Μετάλλου , αλλά και στους άλλους Κλάδους .
ΚΑΛΟΥΜΕ τα Συνδικάτα να πάρουν αποφάσεις και να καταδικάσουν αυτή
την ενέργεια .
Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας
καλεί, ως άμεση πρώτη απάντηση , το Εργατικό Κέντρο Πειραιά , την Πανελλήνια
Ομοσπονδία Μετάλλου , τα Συνδικάτα και όλους τους εργαζόμενους , να πάρουν
μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα ΠΈΜΠΤΗ 12
ΙΟΥΝΗ στις 4 μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29 Αθήνα) .
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ