Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Διεκδικούμε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος
Δεν παζαρεύουμε κανένα δικαίωμά μας είτε μείνουν υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών είτε λειτουργήσουν με διαφορετικό καθεστώς
Ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στις κυπριακές τράπεζες.
Είναι υπόθεση όλου του Κλάδου.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,  
Σου είπαν ότι για την κρίση φταίει ο καζινοκαπιταλισμός ή τα goldenboys και παίρνουν συνεχώς μέτρα που μειώνουν μισθούς, εργασιακά δικαιώματα και συντάξεις.
Σου έριξαν ευθύνες ότι «ξόδευες» πολλά και φταις για το χρέος και σου βάζουν τον ένα φόρο μετά τον άλλο.
Στοχοποίησαν τον δημόσιο τομέα και νόμιζες ότι οι μειώσεις μισθών και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν σε αφορούν.
Εδώ και χρόνια γίνονται απολύσεις και μειώσεις μισθών σε άλλους κλάδους και εσύ πίστευες ότι δεν σε αφορούν γιατί είσαι τραπεζοϋπάλληλος.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα,   
Ο στόχος της ΕΕ είναι σαφής και συγκεκριμένος.
Φτηνοί, χωρίς δικαιώματα εργαζόμενοι για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι συγχωνεύσεις ή οι εξαγορές τραπεζών είναι μονόδρομος για τα συμφέροντα του τραπεζικού κεφαλαίου προκειμένου να θωρακίσουν την  κερδοφορία τους. Για αυτό εφαρμόζεται η ίδια πολιτική σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Και στις χώρες που έχουν μνημόνια ( Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία) και στις χώρες που δεν έχουν μνημόνια ( Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία ..) και στις χώρες του Βορρά και στις χώρες του Νότου. Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ και αυτή υπηρετούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, φιλελεύθερες, σοσιαλιστικές (Γαλλία), κεντροαριστερές (Δανία).
Συνάδελφε, συναδέλφισσα,    
Τι έκανε η πλειοψηφία του συλλόγου της τράπεζας Κύπρου ( ΣΥΡΙΖΑ) όλα αυτά τα χρόνια για να προετοιμάσει τους εργαζόμενους να αντισταθούν σε αυτή την επίθεση; Τι έκανε η πλειοψηφία του συλλόγου της τράπεζας ΜΑΡΦΙΝ – ΛΑΪΚΗΣ ( ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ);  Τι έκανε ο σύλλογος της Ελληνικής Τράπεζας;
Καλλιέργησαν τον εφησυχασμό, τη λογική ότι εμάς δεν μας αφορούν τα μέτρα γιατί είμαστε τραπεζοϋπάλληλοι. 
Καλλιέργησαν την αντίληψη να κάνουμε υποχωρήσεις, να υπογράψουμε μειώσεις μισθών, αφαίρεση δικαιωμάτων για να σώσουμε τις δουλειές μας, να μπούμε στη λογική των «εθελούσιων» για να χάσουμε λιγότερα.
Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, υποταγμένες στις επιδιώξεις των τραπεζιτών, καλλιέργησαν την αυταπάτη ότι τα συμφέροντα της τράπεζας και η κερδοφορία της ταυτίζεται με τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες με τη λογική των υποχωρήσεων και των συμβιβασμών οδήγησαν τους εργαζόμενους έξω από συλλογικές διαδικασίες, έξω από τη ζωή των σωματείων.  
Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Σαν μια γροθιά να απαντήσουμε και οι 5.500 εργαζόμενοι 
Να προχωρήσουν οι σύλλογοι άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις. Να πάρουμε αποφάσεις εμείς οι εργαζόμενοι,  τι θα διεκδικήσουμε, με ποιους τρόπους θα το διεκδικήσουμε. Να δημιουργήσουμε κοινές επιτροπές ώστε να εμποδίσουμε τα όποια αντεργατικά μέτρα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 4.30μμ, ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΝΑ 4ος ΟΡΟΦΟΣ ( ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΤΟΕ)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ            ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝ – ΛΑΪΚΗ                  ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
                   ΤΗΛ. 6932571892                                                ΤΗΛ. 6974046073